Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2016 - 5
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

'Blijvende focus op snel, concurrerend, compleet en jaarrond'


In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Linders Kwekerijen BV.

Auteur: Dick van Doorn

Eerste bollen met Milieukeur geoogst


Ondanks dat het zomervakantie is voor veel Nederlanders, werd er in de bollenstreek keihard gewerkt. Bij kwekerij Jac Uittenbogaard & Zonen uit Noordwijkerhout worden de eerste bollen met Milieukeur gerooid, gesorteerd, gedroogd en verkoop klaar gemaakt.

Acer monspessulanum: haal een stukje Montpellier de stad in


Hij komt oorspronkelijk uit het zuiden van Frankrijk, waar hij in de bergen groeide. Zijn benaming, Acer monspessulanum, refereert daaraan: Mons passulanus is de Latijnse naam voor de Franse stad Montpellier.

Auteur: Peter Voskuil

Acer monspessulanum


Binnen de systematische indeling van het Regnum Vegetabile – het Plantenrijk – behoort het geslacht Acer tot de orde van de Sapindales en daarbinnen tot de familie van de Aceraceae, de esdoornfamilie.

GroenVision; meer tijd voor uw business


GroenVision biedt boomkwekerijen vele voordelen. Zo kunt u automatisch een document omzetten naar pdf-formaat en zo per e-mail snel doorsturen. Ook kunt u automatisch het aanbod en beschikbare voorraden van uw leveranciers inlezen.

Minder middelengebruik, meer opbrengsten


Jarenlang hing er dat donkere wolkje van minder middelengebruik boven de sector. Van overheidswege dreigden milieueisen te worden opgelegd die als onwerkbaar werden ervaren.

Auteur: Peter Voskuil

Boom Innovatie Dag


Plantarium 2016 showt sector in al zijn facetten


Van 24 t/m 27 augustus vindt de 34e editie van Plantarium plaats. Het thema is dit jaar 'Show it!' Een treffend thema, want de beurs showt de boomkwekerijsector in al zijn facetten.

Auteur: Sandra van Tol

Show it!


Eind augustus vindt alweer de 34e editie van Plantarium plaats. ‘Plantarium 2016 showt sector in al zijn facetten’, kopte de organisatie afgelopen april in een persbericht. Het thema van dit jaar: 'Show It'! Boom in Business vroeg een paar exposanten wat zij laten zien.

Deelnemers Plantarium 2016
'The Walk of the World'


Vader en zoon (Hugo, 17) Theunissen oogsten in juli de eerste gladiolen van de nieuwe oranjerode gladiool ‘The Walk of the World’, die speciaal voor de honderdste Vierdaagse veredeld.

Duurzaamheid - trend of toekomst?


Steeds vaker lijkt het woord duurzaamheid aan betekenis in te boeten. Is het een modewoord geworden dat te pas en te onpas wordt gebezigd om het eigen imago op te poetsen?

Auteur: Theresia Bos, Boomkwekerij Ebben

'Mechanisering is onze hobby'


Lang leve gps! De broers Bernd en Tobias Rötjes zijn er in ieder geval weg van. Op hun stekbedrijf in Lottum is het voor hen een sport om zo veel mogelijk te automatiseren. Met een zelfgemaakte triple-unit op een tractor zijn ze erin geslaagd een all-in-one knip-, schoffel-, plant- en bemestingsmachine te ontwikkelen.

Auteur: Peter Voskuil

Anders kijken


Klanten zijn net mensen. Ze willen beter, sneller, mooier en goedkoper

Auteur: Hein van Iersel