Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2016 - 4
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Marktleiders in de sierheester onder één bv: Boot & Dart Boomkwekerijen bv


Het mag volgens directeur Jan de Vries van Boot & Co beslist geen fusie heten; het is een krachtenbundeling. De twee marktleiders op de Nederlandse markt voor sierheesters gaan samen op in één nieuwe bv. Jan de Vries van Boot & Co wordt de directeur. Hoofdkantoor en commercie worden na 1 september gecentraliseerd in Boskoop en de logistiek zal geschieden vanuit Zundert en Boskoop.

Auteur: Hein van Iersel

'Wij gaan niet voor een lage kostprijs'


In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Mart van Dijk Boomkwekerijen.

Auteur: Dick van Doorn

Een mooie natuurlijke boom en niet zo'n stijve hark, waar boomkwekerijen vol mee staan


‘Ik heb geen echte favoriete boom,’ meldt Johan Canoot, ontwerper in dienst van de gemeente Maastricht. ‘Hoogstens een voorkeur voor natuurlijk groeiende bomen en niet voor die stijve harken die je steeds meer ziet staan bij kwekers. Maar als ik moet kiezen, kies ik die Ulmus laevis vanwege het bijzondere verhaal dat aan deze boom vastzit.’

Auteur: Hein van Iersel

Waterschade drijgt deel boomkwekers tot wanhoop


6 Juni melden de waterschappen dat de waterstand in Noord-Brabant en Limburg dalende is naar normaal peil. Maar in de weken daarop zitten veel boeren met de handen in het haar, stel ZLTO, want de vele regenbuien in juni hebben gezorgd voor grootschalige schade. Volgens de organisatie hebben delen van Brabant en Limburg last van het vele regenwater dat bovendien vaak moeilijk de percelen verlaat.

Robuuste specialisten op moeilijk terrein


Lozeman Tuinmachines heeft dit jaar een nieuw model hellingmaaier geïmporteerd. Het gaat om de Orec RMK150, ideaal voor het maaien tussen obstakels. ‘Dit is een heel unieke machine. Er is nog geen andere fabrikant die zoiets aanbiedt in de markt,’ vertelt Bob Heezen, vertegenwoordiger bij Lozeman.

Auteur: Sylvia de Witt

Help, ik word geïnterviewd!


Journalisten, redacties, ‘de media’ – je wordt er af en toe doodmoe van. Maar ze kunnen soms ook verrekte handig zijn om een bepaalde boodschap te verspreiden. Samenwerken is daarom vaak een noodzakelijk kwaad. Maar hoe pak je de zaken het beste aan als je ineens een journalist aan de lijn hebt? NWST geeft tips en een kijkje achter de schermen.

Auteur: Peter Voskuil

Een begrip als het gaat om warmteneveltechniek


PestTec, het zusterbedrijf van BRAS FIJNAART in Heijningen, is importeur van de SWINGFOG- en de FONTAN-nevelapparatuur. Deze warm- en koudvernevelaars van de Duitse fabrikant Swingtec kunnen onder meer worden ingezet bij de bestrijding van ziekten en plagen in kassen.

Auteur: Sylvia de Witt

Eet of word gegeten


Een bijzondere fusie in deze uitgave van Boom In Business. Natuurlijk valt hier een hoop over te zeggen en dat zal in de wandelgangen ook zeker gebeuren. In het artikel worden uiteraard met name de positieve kanten belicht.

Auteur: Hein van Iersel