Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2016 - 1
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

'Dolblij met eerste levering aan Australië'


In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Kwekerij Maarten Bloemen VOF.

Auteur: Santi Raats

Hoe safe zijn onze geënte eiken?


Van iepen weten we het: een iep op een onderstam van Ulmus glabra is vragen om problemen. Maar eiken? Hoe zit het eigenlijk met eiken?

Auteur: Hein van Iersel

Boombarometer, the sequel


Enkele jaren geleden vroeg Boom in Business ondernemers hoe zij het toenmalige verkoopseizoen beoordeelden. ‘Jubelstemming in de sector’, kopten we destijds. Toch zou de kwekerijsector nog enkele zware jaren te verduren zou krijgen.

Auteur: Kelly Kuenen

Gaat de drone de tractor vervangen?


De multifunctionaliteit van drones wordt steeds duidelijker. Verschillende sectoren overwegen daarom om drones in te zetten om (een deel van) de werkzaamheden over te nemen. Ook in de land- en tuinbouw en de groensector zouden drones bepaalde taken prima kunnen vervullen. Gaat de drone de tractor in de toekomst vervangen?

Auteur: Guy Oldenkotte

Boomkwekerij Ebben wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2016


Al dertig jaar lang zet de organisatie van de Tuinbouw Ondernemersprijs bijzondere ondernemers in de schijnwerpers. Ondernemers met durf, doorzettingsvermogen en daadkracht. Topondernemers in de tuinbouw hebben een visie op de toekomst en zijn daarmee een voorbeeld voor hun collega’s.

Auteur: TOP Tuinbouw

Eucommia ulmoides: een klimaatboom die goed tegen zowel vocht als droogte kan!


Ons klimaat verandert; dat lijkt inmiddels iedereen te erkennen. Daarmee zal ook ons sortiment veranderen. De van oorsprong Chinese gummiboom ofwel Eucommia ulmoides zou dan een waardevolle toevoeging kunnen zijn. In Noord-Amerika wordt hij verkocht als een boom die ook onder de droogste condities nog groen blijft.

Auteur: Hein van Iersel

Hoogenraad: 'We steunen geen goed doel, maar zijn een bedrijf dat voor winst gaat'


Op 1 januari 2016 heeft Handelskwekerij G. Hoogenraad BV de kwekerij van de regionale sociale werkvoorziening Permar in Achterberg overgenomen. Hoogenraad neemt zeven Permar-medewerkers mee de toekomst in.

Auteur: Santi Raats

Prunus sargentii 'Rancho': Een prachtige kers, maar niet voor de eeuwigheid


Kersen komen uit de Betuwe. Dat heeft de auteur van dit stukje al op de lagere school geleerd. Voor een mening over sierkers 'Rancho'is het al niet anders ,. Boom-In-Business vraagt Wouter Mauritz van Laanboomkwekerij Combinatie Mauritz uit Opheusden.

Auteur: Hein van Iersel

Hogedrukgebied


De boomkwekerijsector krijgt blijkbaar met terugwerkende kracht nog een veeg uit de pan

Auteur: Hein van Iersel