Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2015 - 8
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Een karakteristieke stokoude baas, leunend in de wind


Populieren zijn fantastische bomen, maar hebben ook wat nadelen. Er waaien sneller takken uit, ze zorgen voor wortelopdruk en hebben een korte omlooptijd, en daardoor misschien hogere beheerskosten. Gelukkig is er volgens Henry Kuppen ook veel goeds te zeggen over peppels, of, zoals de Brabanders zeggen: 'cannadassen'.

Auteur: Hein van Iersel

'Waar tuincentra stoppen, gaan wij verder'


Boom in Business presenteert een nieuwe terugkerende rubriek, waarin we een ondernemer vragen stellen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn toekomstplannen. Deze week: GreenSales Pieter van der Linden.

Auteur: Dick van Doorn

Samenwerken betekent ook de bereidheid om in te leveren


Het is een goede gewoonte dat Boom-In-Business in samenwerking met de Rabobank een nieuwsjaardiner organiseert. De locatie was dit keer Telermaat Boskoop, waar meer dan twintig kwekers, leveranciers en klanten welkom werden geheten door Telermaat-directeuren Jeroen Fase en Peter van Dongen.

Auteur: Hein van Iersel

Visie boomkwekerij uit 2010 onder de loep


‘Voorop blijven lopen.’ Zo heet het visiebericht over de Nederlandse boomkwekerij dat de Rabobank in 2010 uitgaf. De bank investeert in dergelijke visies, maar wat blijkt er vijf jaar later van te kloppen? Dit blad nam de proef op de som. Het haalde tien hoofdpunten uit de visie van 2010 en liep die met sectormanager en medeopsteller Cor de Fijter en zijn collega Arne Bac langs.>

Auteur: Peter Voskuil

Landbouw in alle kleuren dankzij geuren?


Als katten verjaagd kunnen worden door het sprenkelen van azijn of een citrusgeur, zouden andere overlastgevende dieren dan ook verjaagd kunnen worden met geur? Wetenschappers in Mexico beweren van wel en bekijken nu of geuren een alternatief kunnen bieden voor chemische bestrijding van ongedierte. Is dit een oplossing voor telers en kwekers in ons land?

Auteur: Guy Oldenkotte

Creëer het juiste team om je heen


De laatste jaren blijkt uit gesprekken met boomkwekers dat steeds meer van hen wel wíllen uitbreiden of specialiseren, maar niet weten hoe ze dat concreet vorm kunnen geven. Ook zitten veel bedrijven momenteel met het probleem dat ze niet weten hoe ze de managementstructuur zo kunnen opzetten, dat het bedrijf na een uitbreiding of specialisatie goed blijft draaien. De boomkwekerij zit heel duidelijk met een ontwikkelingsvraagstuk.>>>>

Auteur: Dick van Doorn

Einde van de schimmel in buxus en dat zonder chemie


Topbuxus in Strijbeek kan buxus kweken zonder toepassingen van chemie. 'Er zijn momenteel nog steeds collega-kwekers die twintig keer per jaar zware chemicaliën spuiten tegen schimmels,' vertelt eigenaar Adrie van Dun. 'Maar met ons totaalpakket, met daarin een geheel nieuw middel, kunnen wij voor honderd procent claimen dat er geen aantasting van schimmel op een buxus waar dan ook komt. En dit op een niet-chemische manier.'

Auteur: Sylvia de Witt

Beregenen nieuwe stijl voor de boomkwekerij


Precisieberegening met driptape: drie jaar geleden werd dit nog maar mondjesmaat toegepast in de asperge- en aardbeienteelt. Deze methode raakte echter meer in beeld en er kwam ook vraag vanuit de akkerbouw. Afgelopen jaar werden er proeven gedaan in de aardappelteelt en de eerste voorlopige resultaten zijn veelbelovend.

Auteur: Sylvia de Witt

Ouali-Feuille: duidelijkheid in kwaliteit


Quali-Feuille is een kwaliteitsblad dat wordt uitgegeven door Expertrees in Zundert. 'Dit magazine is puur informatief opgezet. Het heeft toegevoegde waarde en is een extra service voor onze afnemers', zegt sales- en officemanager Daniëlla Adriaensen.>

Auteur: Sylvia de Witt

Kom in de keten


Afgelopen week het vijfde Boom-In-Business-nieuwjaarsdiner georganiseerd. Leuk om met twintig ondernemers te discussiëren over ontwikkelingen in de markt. Een paar dingen vallen dan op.

Auteur: Hein van Iersel