Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2015 - 6
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

'Focus op personeel opleiden en nog klantgerichter werken'


Boom in Business presenteert een nieuwe, terugkerende rubriek, waarin we een ondernemer vragen stellen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn toekomstplannen. Deze week Batouwe Boomkwekerijen BV.

Auteur: Dick van Doorn

Hagel zorgt voor veel glasschade


De enorme hagel- en regenbuien die in de nacht van 30 op 31 augustus jl. over Nederland trokken hebben gezorgd voor een miljoenenschade. Zo werd potplantenkwekerkweker Bejafleur in Bemmel voor het tweede achtereenvolgende jaar flink getroffen. Vorig jaar verwoestte een storm zijn kassen met een schade van anderhalf miljoen euro.

Vijfde Boom Innovatie Dag bezorgt bezoekers waardevolle kennisdag


Op 17 september organiseerden de vakbladen Boomzorg, Stad + Groen en Boom in Business voor de vijfde maal de Boom Innovatie Dag, ditmaal in het Ebben Inspyrium in Cuijk. De dag was zeer geslaagd met een hoge opkomst van zo'n driehonderd bezoekers en met de zaakkundige dagvoorzitter Henry Kuppen aan het stuur. De regen kon de sfeer op het demoterrein buiten niet verstoren.

Auteur: Santi Raats

En de winnaar is... Nyssa sylvatica!


Na maandenlang digitaal stemmen en driftig gestem tijdens de Boom Innovatie Dag werd de winnaar bekendgemaakt: Nyssa sylvatica!

Auteur: Santi Raats

Beroepsgebonden huidkanker: theorie is praktijk?


In april meldde het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) dat er relatief weinig aandacht is voor beroepsgebonden huidkanker. De redactie vroeg haar lezers naar hun ervaring met zonbescherming op de werkvloer. Valt er nu al iets te leren voor volgende zomer?

Auteur: Kelly Kuenen

Greenport Boskoop als toonaangevende one-stop shop


Vol trots presenteerden Kees van Velzen, voorzitter Greenport regio Boskoop, en Michiel Gerritsen, voorzitter stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop, op 27 augustus in het Rabobank-café te Hazerswoude-Dorp het rapport Economische Strategie 2020 voor Greenport Boskoop.

Auteur: Sylvia de Witt

Xylella fastidiosa aan de wandel


De gevreesde bacterie Xylella fastidiosa is aan de wandel in Zuid-Europa. In juli luidden de Franse autoriteiten de noodklok vanwege een Xylellabesmetting op het eiland Corsica. In de Nederlandse tuinbouwsector neemt de angst voor besmetting nu ook toe. Brancheorganisatie Anthos wijst ondernemers in de boomkwekerijsector met nadruk op de eigen verantwoordelijkheid als het gaat om preventie.

Auteur: Paul van der Sneppen

Een alles-in-een-softwareprogramma bespaart enorm veel werk


Robèr van der Lans heeft zijn hart gevolgd. Na zijn studie bedrijfskunde koos hij niet voor de bankenwereld of het bedrijfsleven, maar vond hij zijn toekomst in de vaste planten. Kwekerij Van der Lans in Beinsdorp werkt graag efficiënt en koos anderhalf jaar geleden voor GroenVision. 'Alles-ineensysteem is veel gemakkelijker.'

Auteur: Sylvia de Witt

'Boomkwekerij loopt nog steeds voorop'


Drie maanden geleden trad Arne Bac als de nieuwe sectormanager in dienst bij de afdeling Food & Agri van Rabobank Nederland. Een mooi moment om samen met collega Cor de Fijter van gedachten te wisselen over de manier waarop de boomkwekerijsector zich ontwikkelt. De onderzoeksafdeling van de Rabobank is optimistisch over de toekomst: 'De boomkwekerij loopt nog steeds voorop.'

Auteur: Peter Voskuil

Luna Privilege ook geschik voor boomteelt


De bestrijding van schimmels op bomen is een lastig probleem. De werkzaamheid van veel middelen is beperkt en het lijkt erop alsof bomen schimmelvorming juist niet willen voorkomen. Bayer CropScience gelooft dat zorgvuldig gebruik van Luna Privilege daar verandering in kan brengen.

Auteur: Guy Oldenkotte

Alles goed!


Auteur: Hein van Iersel