Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2015 - 5
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

'Ik investeer tijd in studieclubs en kennisvermeerdering'


Boom in Business presenteert een nieuwe terugkerende rubriek, waarin we een ondernemer vragen stellen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn toekomstplannen. Deze week Jos en Dennis Willemsen, eigenaar van Boomkwekerij Jos Willemsen bv uit Zundert.

Auteur: Dick van Doorn

15.000 Thuja 'Brabant' per dag uit en weer in de grond


DeProvincie Noord-Brabant is bekend vanwege worstenbrood en Bossche bollen, maar natuurlijk ook vanwege Thuja 'Brabant', een van de massaproducten waar veel Brabantse kwekers mee groot zijn geworden, omdat zo'n beetje bij het vaste interieur van iedere Duitse tuin hoort.

Auteur: Hein van Iersel

Controles bacterievuur begin juli gestart


Begin juli zijn de inspecteurs van Naktuinbouw begonnen met de controle van bacterievuur in de bufferzones. De controles zijn noodzakelijk vanwege het exportbelang van de boomkwekerijsector.

Auteur: Santi Raats

Japanse Zelkova: 'very important boom'


Welgeteld één Japanse Zelkova is er in Leiderdorp te vinden, maar die werd in 2008 tijdens een verkiezing prompt tot de boom met de grootste X-factor van het dorp verkozen. Ivette van der Wiel van de gemeente Leiderdorp vertelt erover en werpt zich zo meteen op als ambassadeur voor deze bijzonderesoort.

Auteur: Peter Voskuil

Wie gaat stuivertje wisselen met de grote vier van Zuidplas: es, els, wilg en populier


Natuurlijk wil Geert Jan Rozendaal van de gemeente Zuidplas optreden als boomambassadeur. Maar welke boom wil hij in de competitie brengen? De uiteindelijke keuze blijkt makkelijk te zijn: Prunus sargentii 'Rancho', een van de soorten die zijn gemeente graag en veel inzet als vervanging van de grote vier van deze Zuid-Hollandse gemeente.

Auteur: Hein van Iersel

Een strijd op het scherpst van de snoeischaar!


Wie snoeischaar zegt, zegt Felco. Althans in de professionele groenvoorziening en de boomkwekerij. Al vele tientallen jaren staat deze Zwitserse schaar garant voor absolute kwaliteit..

Auteur: Hein van Iersel

Bomen knakken door storm


De boomkwekers Ruth senior en Marinus Verwoert zijn maandag druk met het herstellen van de stormschade. De storm van zaterdag 25 juli jl. heeft bij boomkwekers door het hele land de nodige schade veroorzaakt, vooral bij percelen zonder windvang. Veel laanbomen zijn omgewaaid, geknakt of hebben hun toppen verloren.

Gaatjespotten een kleine stap in de innovatieslag naar langere leverseizoenen


Op 13 juli organiseerde dit vakblad bij boomkwekerij Gebr. Van Oirschot in het Brabantse Biezenmortel een demomiddag over het fenomeen gaatjespotten. Aanleiding daarvoor vormde een artikel over het gebruik van deze potten bij Boomkwekerij Ubbo Kruse in Bad Zwischenahn. Dit artikel werd gepubliceerd in Boom In Business 4 2015, maar staat inmiddels ook online.

Auteur: Hein van Iersel

'Innovatie is ons onderscheidend vermogen'


Ooit begonnen als boomkwekerij heeft de Darthuizer Groep zich ontwikkeld tot een bedrijf dat functioneel groen en complete, innovatieve concepten levert voor de groene binnen- en buitenruimte. Financieel Directeur Gerald Danen: 'Innovatie zit in ons bloed.

Auteur: Gerald Danen

Plantarium: vier dagen lang inspiratie


Van 26 t/m 29 augustus vindt op het ITC-terrein te Boskoop-Hazerswoude de internationale vakbeurs Plantarium plaats. Een bezoek aan de beurs is een must voor alle schakels in de sierteeltketen. De beurs heeft elke bezoeker, van kweker tot veredelaar of van retailer tot handelaar, veel te bieden.

Auteur: Sandra van Tol

Potje met vet


Het aardige is dat de innovatieslag die daarmee gepaard gaat veelal onzichtbaar is

Auteur: Hein van Iersel