Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Boomfeestdag


Datum:  woensdag 14 maart 2018

Op woensdag 14 maart aanstaande wordt de 62ste editie van de Boomfeestdag gehouden. De landelijke aftrap is dit jaar in de gemeente Oldambt (Groningen).

Naar verwachting zullen zo'n 100.000 kinderen in ruim 290 Nederlandse gemeenten meedoen aan de Boomfeestdag. Zij planten die dag met elkaar zo'n 200.000 bomen en struiken.

Operatie Boomfeestdag
Voor veel gemeenten is de komende tijd een spannende periode: worden de Klimaatdoelen-2020 gehaald? Uit de verkiezingsprogramma's blijkt dat niet alle gemeenten zich realiseren dat de aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van deze klimaatdoelen. Stichting Boomfeestdag wil dat bewustzijn vergroten onder de noemer 'Maak 't buiten beter'. De aanplant van bomen en bossen met kinderen is volgens hen tweeledig. Enerzijds dragen kinderen bij aan het halen van de klimaatdoelen van de gemeente. Daarnaast leren kinderen de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien.

Essentaksterfte
Staatsbosbeheer, de moederorganisatie van de Boomfeestdag, speelt een grote rol in Operatie Boomfeestdag. De organisatie roept namelijk de hulp van kinderen in om op Boomfeestdag 2018 een start te maken met de Essenvervang-campagne. In samenwerking met de provincie Groningen, de gemeente Oldambt en Staatsbosbeheer planten honderden scholieren meer dan duizend bomen in dorpsbos De Hoogte, als startschot voor de Essenvervang-campagne.


nieuw event opgeven

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES